Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και για το 2014

Όμως η ανάγκη δεν καλύπτεται με φιλανθρωπία....
Με τροπολογία που παρουσίασε στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας επεκτείνεται το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και για το 2014.
Όπως  ισχυρίστηκε  προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «η άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας και η διασφάλιση του δικαιώματος ενός "ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης" για όλους τους πολίτες». Τα ίδια του τα λόγια ομολογούν ότι το πρόγραμμα παύει να λειτουργεί ως βοήθεια στους γέροντες και τους πάσχοντες και θα λειτουργεί μόνο για κείνους που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «ακραία φτωχούς», δηλαδή όσους ζουν σε απόλυτη εξαθλίωση. Ομολογεί, επίσης, το μόνιμο προσανατολισμό της κυβέρνησης να κόψει κάθε παροχή - υπηρεσία που το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει δωρεάν σε όλους και να περιοριστεί στην παροχή επιδομάτων φτωχοκομείου.
Όμως, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, δηλαδή από τους  φόρους του λαού. Το πρόγραμμα όχι μόνο δε θα καλύψει τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπηρεσίες, αλλά ούτε τον αριθμό των απολύτως εξαθλιωμένων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ενδεικτικά στον δήμο Αλεξάνδρειας οι 14 εργαζόμενοι της δομής «Βοήθεια στο σπίτι» τυπικά επιτρέπεται με βάσει τους περιορισμούς του προγράμματος να εξυπηρετήσουν μόνον 50 γέροντες και πάσχοντες , ενώ οι βεβαιωμένες και συχνά εξυπηρετούμενες πραγματικές ανάγκες υπερβαίνουν  τους 350 ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: