Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός τόπου και χρόνου ο Σαμαράς

«Παραληρηματική» και «άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της ΔΕΘ ενώ διερωτάται εάν ξέρει ο πρωθυπουργός σε ποια χώρα βρίσκεται.
«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, 'τάξη' στην παιδεία και την υγεία, όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία, όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.
 Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από πού ακριβώς αντλεί το θράσος, για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα, για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι επιτυχίες στα δημόσια οικονομικά με θυσίες της κοινωνίας στο πλαίσιο μιας συνταγής με πολλά λάθη, πρέπει να αξιοποιηθούν για να γίνει μια νέα και ισχυρή διαπραγμάτευση για μία διαφορετική συμφωνία, που θα υπερβαίνει την λιτότητα και θα συνδυάζει την δημοσιονομική προσαρμογή και εξυγίανση με την ανάπτυξη.
ΚΚΕ: «Σφαγή διαρκείας»
«Η πορεία προς την «ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου -χθεσινού και σημερινού- αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου» επισημαίνει το ΚΚΕ σχετικά με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι ο δρόμος προς την «'Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος' ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες».
«Το 'κοινωνικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 ευρώ. …

Δεν υπάρχουν σχόλια: