Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Βεβήλωσαν τη μνήμη των εκτελεσμένων Γιαννιτσιωτών, με τον ναζιστικό χαιρετισμό τους.

Κ.Κ.Ε.: "Ο δολοφόνος γυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος".



Αυτό επιβεβαιώνει η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο χώρο του ομαδικού τάφου των 114 Γιαννιτσιωτών που εκτελέστηκαν ομαδικά το Σεπτέμβρη του 1944 από τους ΝΑΖΙ και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους Πουλικούς Ταγματασφαλίτες.
Βεβήλωσαν τη μνήμη των εκτελεσμένων με τον ναζιστικό χαιρετισμό, του συνοδού του Βουλευτή τους. Με τον ίδιο χαιρετισμό με τον οποίο δίνονταν το... παράγγελμα για την εκτέλεση των πατριωτών και με τα συνθήματα που φώναζαν όπως ''τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες''.
 Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και οι οπαδοί των ΝΑΖΙ δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των  αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στο ναζισμό- φασισμό.
Απαράδεκτη είναι όμως και η στάση του εκλεγμένου, με τη στήριξη της ΝΔ, Δημάρχου Γιαννιτσών που στη λογική των ίσων αποστάσεων παραποίησε την ιστορική μνήμη με το ανιστόρητο μήνυμα του και δεν επέτρεψε στο ΚΚΕ, και στα άλλα κόμματα, να καταθέσουν στεφάνι. Εξίσωσε, δηλαδή, το ΚΚΕ με τους απόγονους των δοσίλογων που οδήγησαν στη σφαγή τους 114 Γιαννιτσιώτες πατριώτες.
Η Χρυσή Αυγή, όπως και όλα τα ναζιστικά- φασιστικά μορφώματα ανά τον κόσμο, στηρίζουν το αστικό σύστημα και στηρίζονται από αυτό. Ιδιαιτέρα σε συνθήκες κρίσης, ο φασισμός και ο ναζισμός σηκώνουν κεφάλι για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, να δώσουν ανάσα ζωής στον καπιταλισμό.
Αυτό επιβεβαιώνεται και με την πρόσφατη θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση ενάντια στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Αποδεικνύεται ότι κοινός αντίπαλος Χρυσαυγητών, εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου είναι το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Τη Χρυσή Αυγή μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και όχι τα θολά, αταξικά μέτωπα. Μόνο μια Λαϊκή Συμμαχία που θα δυναμώνει σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του συστήματος που γεννάει το φασισμό, μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

                               Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: