Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 3 Νοέμβρη και η .....«πολυεπίπεδη εξυπηρέτηση» των τουριστών


 
Από παλιότερη κινητοποίηση για την υπεράσπιση
της κυριακάτικης αργίας

Για την προάσπιση της κυριακάτικης αργίας απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή 3 Νοέμβρη, πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου, με τον οποίο γενικεύεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Στην Αθήνα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη, με κάλεσμα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων. Επίσης, στην Ξάνθη, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο «FLAMINGO», μαζί με την τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή.
Ο νόμος με τον οποίο επιχειρείται ουσιαστικά η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έχει τίτλο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών». Η εφαρμογή του είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των χτυπημάτων που επιχειρούν εδώ και χρόνια κυβέρνηση - ΕΕ -εργοδοσία στην Κυριακή Αργία. Σύμφωνα με το νόμο:
Ολα τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς κανέναν περιορισμό, όλες τις Κυριακές του χρόνου (52)
η συνέχεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια: