Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ασθενής κατέληξε, επειδή δεν μπορούσε να κάνει θεραπεία !.

 Καταγγελία του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δ. Αθήνας, προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και την Διευθύντρια του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου.


Τραγικές καταστάσεις βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που στερούνται τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξαιτίας οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, όπως αποκαλύπτει η ανοικτή επιστολή-καταγγελία.
 Μεταξύ άλλων, στην επιστολή σημειώνεται:

  • Το ζήτημα αφορά χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες «που λόγω της βάρβαρης εφαρμοζόμενης πολιτικής και του οικονομικού στραγγαλισμού τους, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, στην έτσι και αλλιώς υπέρβαρη ασφαλιστική εισφορά, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε την απαραίτητη στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη, οι ίδιοι και τα προστατευμένα μέλη της οικογένειάς τους».
  • Η πολιτική αυτή «έχει οδηγήσει πάνω από 400 χιλιάδες συναδέλφους ανασφάλιστους στην απόγνωση. Δεκάδες πεθαίνουν καθημερινά λόγω αδυναμίας να παίρνουν κανονικά τα φάρμακά τους ή να κάνουν τις εξετάσεις που χρειάζονται».
  • Αναφέρεται συγκεκριμένο παράδειγμα συναδέλφου, «η οποία επί 28 συναπτά έτη ήταν ταμειακώς ενήμερη, όμως τα τελευταία 2-2,5 χρόνια δεν τα κατάφερνε. Για κακή της τύχη όμως, η επάρατος της χτύπησε την πόρτα, βρίσκοντάς την ανασφάλιστη, σε άσχημη οικονομική κατάσταση, χωρίς τη δυνατότητα να ακολουθήσει τα στοιχειώδη για τη θεραπεία της. Παρ' όλες τις παρεμβάσεις μας, σε εσάς κα Κωτίδου, στο συμβούλιό σας και στον Υπουργό, για κατ' εξαίρεση θεώρηση στο βιβλιάριό της, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, για να μπορέσει να βρει την απαραίτητη περίθαλψη, δεν έγινε κατορθωτό να καμφθεί η απάνθρωπη αντίθεσή σας». Η αδυναμία να έχει πρόσβαση σε στοιχειώδη θεραπεία, συντέλεσε στο θάνατό της, στις αρχές Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: