Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τάφρος 66: Η ασυδοσία και το πολλαπλό έγκλημα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, με πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας, «κόπηκε» το ανάχωμα της Τάφρου 66, μέχρι το ύψος του νερού, δίπλα στο Λιποχώρι. Εκεί δηλαδή που κάποια χρόνια πρίν, χάθηκαν περιουσίες πολιτών όταν έσκασε το ανάχωμα.  Ο λόγος της τωρινής «κοπής»,  ήταν να αποκατασταθεί η φραγή του αγωγού της παρακείμενης κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ, που έριχνε τα απόβλητά της στην  Τάφρο. Μέχρι και σήμερα, ένα τεράστιο άνοιγμα, περιμένει μια έντονη βροχόπτωση, για να ξαναζήσουμε φαινόμενα που συμβαίνουν κάπου αλλού. Ούτε η ζημιά του αγωγού αποκαταστάθηκε τόσους μήνες και από καθαρή τύχη δεν είχαμε πλημμύρες σε χωριά και χωράφια.
Ελάχιστες ημέρες μετά την καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και πολιτών του Λιποχωρίου, αποφασίσθηκε να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια η αποκατάσταση, με το ποσό των 38.000 Ευρώ. Ελπίζουμε να μην είναι αργά. Όμως, τα ερωτήματα μένουν. Δεν θα λογοδοτήσει κανείς για την εγκληματική αυτή επέμβαση και αδιαφορία; Ποιος πλήρωσε το κόστος της επέμβασης; Ποιος θα πληρώσει το κόστος της αποκατάστασης; Ο πολίτης πάλι;
Σημεία των καιρών. Να ανακατώνουν τα πράγματα όπως βολεύει τους Διοικούντες και τους οικονομικά ισχυρούς και να πληρώνει πάντα το Δημόσιο τις αυθαιρεσίες. Δηλαδή όλοι εμείς.

 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: