Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θα ξαναψηφίσετε αυτούς που ευθύνονται για τον μαρασμό του τόπου μας;

Φωτογραφία αρχείου, από την πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ  και της ΠΑΣΥ,
στην πόλη της Αλεξάνδρειας,  ενάντια στο κλείσιμο της ΕΒΖ.
   Στη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, την Δευτέρα 20/1/2014,  ο δήμαρχος  πρότεινε  ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της   μείωσης της τιμής των τεύτλων κατά 3 ευρώ ανά τόνο.
Χαρακτήρισε μάλιστα την ενέργεια αυτή σαν μεθοδευμένη ώστε  να απαξιωθεί η βιομηχανία, και να καταστεί η τευτλοκαλλιέργεια μη ανταγωνιστική,  γεγονός που θα οδηγήσει στο να   πάρουν ....κάποιοι !!!! το φιλέτο της ποσόστωσης, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.  
   Όμως δέχθηκε αμέσως την κριτική του δημοτικού συμβούλου Χρ. Αλευρά, που τον κατηγόρησε ότι υποκριτικά και με έντονη λαϊκιστική συμπεριφορά, τώρα πολύ όψιμα αλλά και μάλλον  προεκλογικά κλαίει και οδύρεται για το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας  δεδομένου ότι τις πραγματικές του προθέσεις (αν και γεωπόνος κατά το επάγγελμα ), τις έδειξε ήδη από την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, όταν πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, προτάχθηκε αίτημα για ψήφισμα σχετικά με την τύχη της ΕΒΖ από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας, Χρ. Αλευρά. 
Το ψήφισμα που κατατέθηκε τότε,  το είχε  αναγνώσει η πρόεδρος του συμβουλίου, κα Όλγα Μοσχοπούλου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα και με τις προγραμματικές της δηλώσεις, βιάζεται να προχωρήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αδιαφορώντας για το συμφέρον του λαού.
Από το γενικό αυτό ξεπούλημα δε πρόκειται ,αν τους το επιτρέψουμε, να γλιτώσει τίποτα.
Ενέργεια, νερά, θάλασσες, λιμάνια, δάση, παραλίες, αεροδρόμια βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) κάτι που σχεδιάζεται και προετοιμάζεται μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια.
Ένα εργοστάσιο που έδωσε και δίνει ζωή στον τόπο μας και μεροκάματο σε χιλιάδες εργαζόμενους, σε αγρότες και ελεύθερους επιχειρηματίες στην περιοχή μας , πουλιέται όχι για να αξιοποιηθεί από ιδιώτες ή να κερδίσει το δημόσιο αλλά γιατί τα παγκόσμια μονοπώλια της ζάχαρης έχουν συμφέρον να μένει κλειστό και να καρπωθούν αυτά την ποσόστωση παραγωγής ζάχαρης της χώρας μας.
Μια ποσόστωση που κατάντησε καταστροφική για τους αγρότες μας και για την εγχώρια παραγωγή της ζάχαρης μιας και την καθόριζε η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ.
Μεγάλες ευθύνες με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, έχουν και όλα τα κόμματα που δέχτηκαν με την υπογραφή τους τη συνθήκη του Μάαστριχτ που καθόριζε αυτή την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ για τη χώρα μας .
Στην ουσία την ίδια πολιτική υπηρετούν με άλλα λόγια .
ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που με κάθε θυσία επιβάλλουν στον λαό να παραμείνει στην ΕΕ αποκρύπτοντας ότι πολιτική της ΕΕ, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κατηγορηματικά αντίθετη με το ξεπούλημα της ΕΒΖ και της δημόσιας περιουσίας του λαού. Ο ελληνικός λαός, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τους αγρότες μας μπορούν να λειτουργήσουν το εργοστάσιο για το συμφέρον του λαού και της χώρας μας .
Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί τους πολίτες της Ημαθίας, τους αγρότες του νομού και τους εργαζόμενους στη βιομηχανία να αγωνισθούν με όλες τις δυνάμεις τους, για να αποτραπούν και να ανατραπούν οι πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον μαρασμό.
Σαν ένα βήμα στη κατεύθυνση της αποτροπής της καταστροφής της γεωργικής και της αγροτικής οικονομίας όχι μόνο της Αλεξάνδρειας αλλά όλου του τόπου μας, απευθυνόμεθα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ζητάμε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον μας ώρα, να πάρει άμεσα θέση, και να τοποθετηθεί με σαφήνεια, αν συναινεί στο μαρασμό του τόπου μας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.»

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που σήκωσε το χέρι για να το ψηφίσει ήταν τότε, .....ο ίδιος ο Χρήστος Αλευράς. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ...ΔΕΞΙΑ!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!!!!!!!