Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με τον τίτλο «Η υπερφορολόγηση οδηγεί στον αποπληθωρισμό των μικρομεσαίων».
Η ΕΣΕΕ και με αυτή την ανακοίνωση συνεχίζει το μονότονο έργο που έχει αναλάβει από την αρχή της κρίσης, δηλαδή την καταγραφή της τραγικής κατάστασης των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Είναι μάλιστα τόσο ακριβής η παράθεση της συνεχούς αύξησης των φόρων, που θυμίζει αναφορά ιατροδικαστή πάνω από πτώμα.
Οδύρεται, σαν χήρα στο μνήμα, για τα αποτελέσματα που έχει αυτή η πολιτική, την ίδια στιγμή που την υπερασπίζεται, δίχως να χάνει ευκαιρία να μας θυμίζει ότι η κυβέρνηση, σε γενικές γραμμές, οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από την κρίση. Αναφέρεται δηλαδή στο έγκλημα, αλλά συγκαλύπτει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του.
Μόνο που πρέπει να αλλάξει τροπάριο η ΕΣΕΕ, αυτό το ακούμε χρόνια από τους επίσημους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τους μεγαλοδημοσιογράφους. Ας σταματήσει λοιπόν να μας χτυπάει στην πλάτη με συμπόνια και ας ομολογήσει γιατί υπάρχει αυτή η υπερφορολόγηση.
Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος τρόπος να κλείσουν όλες οι μικρές επιχειρήσεις, ώστε να κυριαρχήσουν απόλυτα οι πολυεθνικές. Ότι είναι ο μόνος τρόπος να δημευθεί η περιουσία των μικρών αυτοασχολούμενων εμπόρων και να φτωχοποιηθούν βάναυσα, ώστε να προστεθούν στο φτηνό εργατικό προσωπικό των ομίλων.
Όπως επίσης δεν απαντά και στο «γιατί τώρα;». Γιατί τώρα, η κοινωνία είναι αποκαμωμένη από τα συνεχή χτυπήματα και τα συνδικαλιστικά όργανα – ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ – έχουν μετατραπεί σε ινστιτούτα μελετών και σε επιτροπές συμβούλων της κυβέρνησης. Δηλαδή σε «λύκο που φυλάει τα πρόβατα».
                              
                                                                                         ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ)

Υστερόγραφο:
1)      Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ας εγκαταλείψει τον εμπαιγμό μας ψάχνοντας  στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τον από μηχανής θεό, που τάχατες θα μας λυτρώσει από τις δήθεν αψυχολόγητες αποφάσεις των υπουργείων. Γιατί γνωρίζει ότι  ο πρωθυπουργός τις εισηγείται, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και πολυεθνικών. Κι αν κάποιες φορές το παρακάνει, ακυρώνει κάποιες, για να τις επαναφέρει αργότερα.

2)      Εκστασιαζόμαστε με την προοπτική να έχουμε και ευρωβουλευτή από τα σπλάχνα της ΕΣΕΕ. Σίγουρα θα γίνει η «επανάσταση» των στατιστικών. Άλλωστε έχουμε την εμπειρία από τον «δικό μας» ευρωβουλευτή αλλά και υπουργό κ. Φώλια, παλιό πρόεδρο της ΕΣΕΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: