Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ιστορίες ευρωπαϊκής εξελικτικής ιδιορρυθμίας

γράφει η : Λιάνα Κανέλη
Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης αποφάσισε να εκτελέσει μια 18μηνη καμηλοπάρδαλη που περίσσευε από τον επιστημονικώς μελετημένο πληθυσμό του. Η καμηλοπάρδαλη θα δημιουργούσε προβλήματα ενδογαμίας και ουδείς εξήγησε γιατί ο κήπος αρνήθηκε να τη δωρίσει ή πουλήσει σε άλλη «επιχείρηση» του είδους εντός Ευρώπης. Η εκτέλεση έγινε δημόσια, παρουσία κοινού και δη παιδιών με την επιστημονική αιτιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θεωρήθηκε διδακτική η εξοικείωση με την αξιοποίηση του περισσευόμενου. Το φιλοθεάμον κοινό είδε κι έμαθε πως το ζώο εκτελέστηκε, γδάρθηκε, τεμαχίστηκε και χορηγήθηκε στα λιοντάρια του ζωολογικού κήπου ως τροφή. Τίποτα δεν πήγε χαμένο. Η σφαγή κόστισε μία σφαίρα και έκοψε πολλά εισιτήρια!...

1 σχόλιο:

tsoumanis είπε...

Εννοείται ότι είμαι σύμφωνος με την κατάργηση τέτοιου είδους επιχειρήσεων σε συμπαθή τετράποδα, τα οποία μάλιστα δεν φέρουν και καμία ευθύνη για την παρουσία τους σε ζωολογικούς κήπους σε οποιαδήποτε Κοπεγχάγη.
Όμως σ εμένα πάλι φίλε Χρήστο μου μπαίνουν ιδέες για την επέκταση και καθιέρωση της εφαρμογής του μέτρου σε ζωολογικούς κήπους με νοήμονα δίποδα, αποδεδειγμένα προβληματικών, με σκοπό την εξάλειψη των προβληματικών απογόνων. (Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ενδογαμία)