Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η δημοκρατία δεν είναι μόνο εκλογές....

Μνημονιακός Δήμος.

Γράφει ο: Τ. Τασιόπουλος

..Είναι γεγονός πως η δημοκρατία δεν είναι μόνο εκλογές.
Είναι θεσμοί και δικαιώματα.
Είναι και μια στάση ίσου σεβασμού απέναντι σε όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή  οικονομική τους κατάσταση, αφού ο πλούτος μιας δημοκρατίας είναι ο διάλογος και η δημιουργική αντιπαράθεση....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαριά ..κουβέντα η δημοκρατία.
Πολύ βάναυσα κακοποιημένη σε όλους τους τόπους και τους χρόνους, η κακόμοιρη....
Που αραγε να αναζητησουμε τον τόπο ,όπου ο δήμος(το σύνολο του λαού)θα κρατεί(θα εξουσιαζει).
Λαοκρατία ή λαική εξουσία,ομως υποσχεται μονο η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Αυτα για οσους "στρέχιασαν " σε γιαλαιντζί δεξιά ψηφοδέλτια,και μας κάνουν απο πάνω και τον δημοκράτη....

Xρήστος Αλευράς είπε...

Ο δημότης (που δεν παυει να ειναι και πολιτης) δεν είναι  απλά  θυμωμένος, αλλά ειναι εξαγριωμένος, και οχι μονο γιατί πέρα από όλα τα άλλα βλέπει αυτούς που διοικούν να μην υφίστανται τις συνέπειες των πράξεων τους, και επειδή δεν παθαίνουν τίποτα τους βλέπει να μην συνετίζονται, τους βλέπει να γίνονται ασύδοτοι και έτσι να καταντούν επικίνδυνοι (για να χρησιμοποιησω αυτολεξεί σχεδον την εκφραση του αρθρογράφου).
Αυτό όμως ειναι μονο η κορυφή του παγόβουνου,αφου ξερει καλά οτι κάποιοι υπηρετησαν συγκεκριμενες πολιτικες,που μας οδηγησαν στα εγκατα της κολασης οπου σημερα ειμαστε υποχρεωμενοι να ζησουμε μαζι με αυτους τους ιδιους και οσους αλλους που αφου “τα εφαγαν μαζι”,μαζι προμηθευτηκαν και τα ....κλιματιστικά για να μην ψηνονται μαζι μας τωρα στην κόλαση που λεγεται Ελλάδα.
Και όπως πολυ σωστα διαπιστωνει , οι ασυδοτοι και επικινδυνοι ,οχι μονο δεν τιμωρηθηκαν αλλα επιπλεον και συγκυβερνουν σε αυτο τον κατακαυμενο τοπο....
Ποσο ιδιες ηταν οι καταστροφικες πολιτικες που μας οδηγησαν εδω ,μπορει πλεον και ο πλεον αφελης να το διαπιστωσει με γυμνο οφθαλμο..
Αρκει να ριξει μια ματια στο σφικταγκαλιασμα του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ,τοσο στα ψηφοδελτια της δηθεν τοπικης αυτοδιοικησης οσο και στη συγκυβερνηση της Χωρας μας.
Αυτη την παραφυση “ενωση”, προσπαθουν φυσικά να καμουφλαρουν πισω απο παραλλαγες του τυπου ”αδεσμευτοι,ανεξαρτητοι,τοπικοαυτοδιοικητικοι κτλ”,πιστευοντας οτι μπορει ετσι να κρυψουν οτι τοσα χρονια οχι μονον σαφως και ειχαν πολιτικη θεση, αλλα και υποστηριζαν και υπηρετουσαν σθεναρα τις καταστροφικές για τη χώρα πολιτικες.
Δυστυχως βεβαια για αυτους ”Ο βηχας και ο ερωτας δεν κρυβεται ” όπως λεει και ο σοφος λαος μας......