Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η Γαλλία είπε “ΟΧΙ” στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας απαγόρευσε  με διάταγμα την εμπορευματοποίηση, χρήση και καλλιέργεια του τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810, το οποίο παράγεται από τον αμερικανικό όμιλο Monsanto.
Μία πρόταση νόμου που θα απαγορεύει την καλλιέργεια υπεργενετικού καλαμποκιού στη Γαλλία αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Απριλίου στην Εθνοσυνέλευση.
Όμως ο υπουργός Γεωργίας έκρινε ότι υπήρχε επείγουσα ανάγκη "λόγω της εγγύτητας της έναρξης της περιόδου σποράς" να εκδώσει από τώρα μία απαγόρευση.
Το διάταγμα αναφέρει πως "η αρχή της πρόληψης δικαιολογεί την υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων".
Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα πρόσφατης γαλλικής έρευνας όσον αφορά την τοξικότητα τριών ποικιλιών μεταλλαγμένου καλαμποκιού που καλλιεργούνται στην Ισπανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι ποικιλίες αυτές, της γνωστής πολυεθνικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Monsanto είναι εγκεκριμένες από την ΕΕ για ασφαλή ανθρώπινη και ζωική κατανάλωση από το 1998, ωστόσο έχουν απαγορευθεί σε έξι χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Ελλάδα).Ειδικά οι διαμάχες μεταξύ περιβαλλοντικών οργανώσεων και Κομισιόν για την ποικιλία MΟΝ810 μαίνονται εδώ και χρόνια χρόνια, ενώ η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, αρμόδια για τις σχετικές γνωμοδοτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δέχεται επικρίσεις ότι υποβαθμίζει τα ευρήματα αλλεπάληλων ερυενών.

πηγή:ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: