Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τα τραγικά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών.

Πάνω από 500 ηλικιωμένοι στο Δήμο Kolding της Δανίας, έχουν μείνει χωρίς βοήθεια αφού η ιδιωτική εταιρεία «Kaere Pleje», που έχει αναλάβει μετά από πλειστηριασμό από το δήμο την παροχή των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», δήλωσε πτώχευση και πέταξε στο δρόμο τους 100 υπαλλήλους που απασχολούσε.
Πάνω από 63 εταιρείες που είχαν αναλάβει την παροχή δημοτικών υπηρεσιών έχουν κατεβάσει τα ρολά πριν τη λήξη της συμφωνίας που είχαν κάνει.
Η εταιρεία «Kaere Pleje», από τη μέρα που υπέγραψε το συμβόλαιο με το Δήμο Kolding, πίεσε τους εργαζόμενους να δεχτούν αισθητή μείωση των μισθών και προσπάθησε να παρακάμψει τη συλλογική σύμβαση του κλάδου. Οι ώρες που απαιτούνται για κάθε επίσκεψη στα σπίτια των ηλικιωμένων μειώθηκαν, με αποτέλεσμα να γίνονται όλα βιαστικά και πρόχειρα.
Τα παραπάνω δυσάρεστα συμβάντα απαντούν στα απατηλά επιχειρήματα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και τις προεκλογικές υποσχέσεις ότι με τις Συμβάσεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ή τις πλήρεις ιδιωτικοποιήσεις, δημιουργούνται προϋποθέσεις για καλύτερες υπηρεσίες και νέες θέσεις εργασίας. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι ιδιώτες αφού πάρουν τα λεφτά των φορολογουμένων κλείνουν και εξαφανίζονται, αδιαφορώντας για την παροχή των υπηρεσιών και βάζουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια.

Πηγή:Ριζοσπαστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: