Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Χρήσιμες πληροφορίες για …..υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους


Η «αυτοδιοίκηση» και η«αποκέντρωση» έχουν γίνει ένα ακόμα προπαγανδιστικό σύνθημα στα χείλη των πολιτικών εκπροσώπων της εξουσίας των μονοπωλίων και του κράτους τους, με στόχο να συσκοτίσουν την ουσία «των μεταρρυθμίσεων» στο πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης  (ΤΔ), που συμβάλλει από την πλευρά της στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, στην μονομερή ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων.
............
Υπηρετώντας το στόχο της περικοπής κρατικών δαπανών (στο όνομα της μείωσης του κράτους, των σπαταλών κ.ά.), προωθείται η συγχώνευση των δήμων και των υπηρεσιών τους (όπως και έγινε), κατάργηση νομαρχιών και δημόσιων οργανισμών.
Το αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων και περικοπών ήταν και είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, η άρση της μονιμότητας, η υπολειτουργικότητα κοινωνικών υπηρεσιών - ιδίως στον τομέα της Πρόνοιας. Πολλές ελεγκτικές υπηρεσίες (π.χ. κτηνοτροφικές, Δημόσιας Υγείας) συγχωνεύτηκαν, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τους ελέγχους σε τρόφιμα, νερό, κτηνοτροφία. Οι συγχωνεύσεις αυτές έχουν ταξικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην καλύτερη οργάνωση και τεχνογνωσία ώστε η ΤΔ να μπορεί να προωθεί αποτελεσματικότερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα (επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, χρήση γης, διαχείριση της φτώχειας κλπ.).
Η πολιτική γενίκευσης της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αναγκών ενισχύεται με την περικοπή κρατικών δαπανών και συνδέεται και με τη μεταφορά στην ΤΔ δεκάδων κρατικών αρμοδιοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Γεωργία, Κτηνοτροφία, αστικές μεταφορές, κλπ., ενισχύοντας την οικονομική συμμετοχή των εργαζομένων για τη λήψη αυτών των αγαθών. Π.χ. παιδικοί σταθμοί με τροφεία.
Η πολιτική ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αναγκών περνά μέσα και από τη λεγόμενη«Κοινωνική Οικονομία», τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).
όλο το άρθρο εδώ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...




Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα ζει ιστορικές στιγμές. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με το οριστικό τέλος του μεταπολιτευτικού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, το οποίο στηριζόταν στον υπερτροφικό κρατικό τομέα και στη συνεχή διεύρυνση του δημοσίου χρέους. Ο ορυμαγδός των νομοσχεδίων που κατατίθενται και θα κατατεθούν στην Βουλή- πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, για τις ΔΕΚΟ, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αστικές συγκοινωνίες, πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Υγείας- , αλλάζουν τον οικονομικό και κοινωνικό χάρτη της χώρας και φαίνεται ότι αποτελούν την βάση για την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή την καθολική μείωση αποδοχών των εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

Kε ΑΝΩΝΥΜΕ 9.38

Πολύ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ θυμίζει το άρθρο...
όποιος και να τα εγραψε πάντως δεν δείχνει την παραμικρή συγκίνηση για τα δεινά των εργαζομένων και του λαού μας.
Αρκει να εξαφανισθει ο υπερτροφικός κρατικός τομέας και να σταματησει η συνεχής διεύρυνση του δημοσίου χρέους.