Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Απερρίφθη το ψήφισμα που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, για τους σχολικούς φύλακες .

Καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας ,το κείμενο που πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Αλευράς , εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας.
Για τη ιστορία το κείμενο του ψηφίσματος, είχε ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας καταδικάζει έντονα την απόφαση της κυβέρνησης, για την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων από τα σχολεία. Ένας θεσμός εργαλείο στην ομαλή λειτουργία τη σχολικής κοινότητας, η απουσία της οποίας από τα σχολεία είναι ήδη εμφανής, αφού παρατηρούνται ζημιές στα σχολεία.
 Η παρουσία των σχολικών φυλάκων στη σχολική ζωή διευκολύνει την καλή και ήρεμη λειτουργία των σχολείων, θεωρούμε δε ότι αυτός ο θεσμός είναι απαραίτητος στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής και με την παρουσία τους οι Σχολικοί Φύλακες συμβάλουν στη καταπολέμηση κάθε είδους βιαιοπραγίας και παρανομίας εντός των σχολικών χώρων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας :
-Να σταματήσει όλες τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
-Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία.
-Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή σε άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες.
 - Να αναγνωριστεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη συζήτηση του ψηφίσματος δεν παραβρέθηκε κανείς απο τους ενδιαφερόμενους!!!!!!!