Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Έντονος προβληματισμός για “γενικότερη διέγερση” στην περιοχή,από τα 6,3 Ρίχτερ

Τον έντονο προβληματισμό στους επιστήμονες προκαλεί η ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 (6.9 σύμφωνα με αμερικανικό κέντρο), βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.
 Το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης σε απόσταση 210 χιλιομέτρων ανατολικά, νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην τάφρο του βορείου Αιγαίου, στη δυτική απόληξη του ρήγματος της Ανατολίας. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους του γεωφυσικού εργαστηρίου του ΑΠΘ η συγκεκριμένη περιοχή “είναι ιδιαίτερα υψηλής σεισμικότητας και έχουν καταγραφεί φαινόμενα του ίδιου μεγέθους”, όπως τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής σεισμολογίας Μανώλης Σκορδύλης. Συγκεκριμένα τη διετία 1982-1983 καταγράφηκαν δύο εξίσου ισχυροί σεισμοί της τάξης των 6,8 και 7 Ρίχτερ αντίστοιχα στην ίδια περιοχή.
Ο προβληματισμός των επιστημόνων αφορά τόσο τη συγκεκριμένη δόνηση όσο και την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, καθώς από το πρώτο 24ωρο καταγράφηκαν δεκάδες μετασεισμοί της τάξης των 3 έως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως και άλλες δονήσεις διασκορπισμένες από τον κόλπο του Αγίου Όρους μέχρι τον κόλπο της Σάρου, από την πλευρά της Τουρκίας. Το γεγονός αυτό οδηγεί τους επιστήμονες να συμπεράνουν πως υπάρχει “γενικότερη διέγερση” στην περιοχή,

Δεν υπάρχουν σχόλια: