Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται.

Στην  ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη για τις ευρωεκλογές

.. το ΚΚΕ, μακριά και πέρα από τους ξεπερασμένους διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, μνημονιακούς, αντιμνημονιακούς, απευθύνεται σε εργάτες και εργάτριες, μ' αυτή μόνο την ιδιότητα, στους άλλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, κύρια τους νέους, όλους τους ζημιωμένους από την κρίση του καπιταλισμού. Τους καλεί σε Λαϊκή Συμμαχία. Μαζική, πανταχού παρούσα, σε σωματεία, συλλόγους, γειτονιές. Μαχητική, αποφασιστική, αποτελεσματική. Με ένα στόχο:
Να δυναμώσει ο λαός και το κίνημά του. Να ετοιμαστεί, να οργανωθεί, να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται και μετά τις εκλογές, όποιος κι αν είναι πρώτο κόμμα, όποιος απ' αυτούς κι αν βρίσκεται στην κυβερνητική καρέκλα.
Γιατί την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα:
Η ΕΕ και οι σιδερένιοι κανόνες της, τα διαρκή μνημόνια, δίχως τέλος, θα είναι εδώ.
Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, αυτοί που τους λένε «σωτήρες-επενδυτές» θα είναι εδώ και θα απαιτούν ακόμα μικρότερους μισθούς, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια για να επενδύσουν.
Το χρέος της χώρας θα είναι εδώ και οι δανειστές θα απαιτούν την πληρωμή του. Κι αν ακόμα γίνει επιμήκυνση για 50 χρόνια και μείωση επιτοκίων, όπως λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Μέρκελ και ΕΕ.
Το χρέος και τα προβλήματα του λαού θα είναι εδώ, ακόμα κι αν γίνει κάποιο «κούρεμα» του χρέους, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ομπάμα και η Λαγκάρντ του ΔΝΤ. Οσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορεί να γίνει πιστευτό από κανέναν ότι αυτό θα γίνει επειδή οι δανειστές θα φοβηθούν από τη διαπραγματευτική ικανότητα του Τσίπρα και θα τα «σκάσουν ατάκα κι επί τόπου» χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα.
Θυμηθείτε τι έγινε με το «κούρεμα» του χρέους πριν δύο χρόνια, που το πλήρωσε ο λαός με καταιγίδα μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: