Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η ταινία «ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ»

Δείτε την ταινία μικρού μήκους «ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ» που δημιουργήθιηκε από την ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ για την ανάδειξη του προβλήματος της προσβασιμότητας στην πόλη της Αλεξάνδρειας από άτομα με κινητικά προβλήματα και παρουσιάστηκε κατά την χθεσινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας με θέμα την προσβασιμότητα.
Η ομάδα προτρέπει και ευχαριστεί: ” Ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί το πρώτο ρήγμα σε αυτό το τοίχος αδιαφορίας που υψώνεται στην τοπική μας κοινωνία απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο ΑμΕΑ ΙΑΣΙΣ καθώς και όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.”
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγραψε ο : Nikos Lioliopoulos
Χθες Κυριακή, την ιδία ώρα γινόταν δυο εκδηλώσεις σε δύο διαφορετικά σημεία στην επικράτεια του δήμου, που κατά σύμπτωση αποτελούν αντιπροσωπευτικότατα παραδείγματα της ζωής στον τόπο μας.

 Από τη μια η αξιέπαινη πρωτοβουλία της ομάδας δράσης και αλληλεγγύης  Αλεξανδρείας που διοργάνωσε ημερίδα για την προσβασιμότητα των δημοσίων χώρων από ΑΜΕΑ, με εξαιρετικούς ομιλητές, μια ταινία και ένα βιωματικό στο όποιο συμμετείχα ως εθελοντής και αποκόμισα συγκλονίστηκες εμπειρίες, και από την άλλη ...γιορτή πίτας!

 Το γνωστό πανηγυράκι κάθε χωριού με τις δεκάδες των μικρών επιστρατευμένων χορευτών, των πολιτικάντηδων και των γνωστών επαγγελματιών της «παράδοσης»

Αυτή είναι η Αλεξάνδρεια του σήμερα. Ένας τόπος που με το ένα πόδι προσπαθεί να κάνει  ένα βήμα μπροστά, με το άλλο όμως πατάει καλά πίσω.
Μια κοινωνία σε σύγχυση. Το παρόν με τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του προσπαθεί να βρει χώρο να αναπνεύσει στον ασφυκτικό εναγκαλισμό του παρελθόντος.  

Νέοι συμπολίτες μας που νοιάζονται, αγωνιούν και πολεμούν κόντρα σε αντιλήψεις, μικροσυμφέροντα και προκαταλήψεις. Νέοι επιστήμονες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, 15χρονα παιδιά με σοβαρούς προβληματισμούς, συμπολίτες μας ανάπηροι με τεράστια ψυχική δύναμη και αξιοπρέπεια δίνουν την δική τους καθημερινή μάχη.

Από την άλλη μια οργανωμένη κοινωνία προσκολλημένη στο χθες χωρίς καμία διάθεση ανανέωσης ούτε καν πρωτοτυπίας. Γιορτές πίτας, γκάιντας, ροδάκινου και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Με ζουρνάδες, πλαστικές καρέκλες και μικρόφωνα, πολλά μικρόφωνα…


Αν ο επόμενος πόλεμος είναι μεταξύ της προόδου και της συντήρησης σε αυτό τον τόπο, φοβάμαι πως δεν χωράνε προγνωστικά για το ποιος θα επικρατήσει.

 Αν και χθες αναφάνηκε μια αχτίδα φωτός στην αίθουσα του Δημαρχείου.


Dum spiro spero...


* στα παρακάτω links μπορείτε να δειτε πλούσια ρεπορτάζ από τις δυο εκδηλώσεις.

 Ημεριδα για την προσβασιμότητα 

Γιορτή πίτας