Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Κίνδυνος- θάνατος, η καθιστική ζωή .

Τα στοιχεία που αναφέρονται στην έκθεση της επιθεώρησης Journal of the National Cancer Institute, του Εθνικού Ινστιτούτου κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, εχουν επεξεργασθεί επιστήμονες που έκαναν - ανάλυση 43 προηγουμένων ερευνών για τον καρκίνο.
Όσοι περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθιστοί, είτε επειδή δουλεύουν, είτε επειδή διαβάζουν και μελετούν, να σηκωθούν αμέσως και να αρχίσουν να περπατάνε. Έχουν 6πλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποιες μορφές καρκίνου σε σχέση με εκείνους που περπατάνε.
Η καθιστική ζωή λοιπόν είναι κίνδυνος- θάνατος. Τα ποσοστά να πάθει κάποιος καρκίνο του παχέος εντέρου είναι κατά 25% αυξημένα, ενώ στις γυναίκες να πάθουν καρκίνο της μήτρας, κατά 32%. Επίσης άνδρες και γυναίκες που κάθονται πολλές ώρες τη μέρα έχουν πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του πνεύμονα (καπνίζουν ή όχι) αυξημένες κατά 21%.
Αλλά δεν είναι μόνο η καθιστική ζωή εξαιτίας της δουλειάς. Αν για παράδειγμα κάποιος ή κάποια βλέπει τηλεόραση σφηνωμένη στον καναπέ, τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου σε ποσοστό 54% και στις γυναίκες, αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου σε ποσοστό 66%.
Η έκθεση αναφέρει ότι για κάθε επιπλέον δύο ώρες που καθόμαστε μέσα στην ημέρα, ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου είναι αυξημένος κατά 8%, ενώ ο κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου κατά 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: