Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»


Αύριο Τετάρτη θα κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», η οποία θα πωληθεί στη συνέχεια σε ιδιώτες.
Ολοκληρώνεται έτσι το έγκλημα του αιώνα – το ξεπούλημα της στρατηγικότερης Δημόσιας Επιχείρησης της Χώρας στο κομβικό τομέα της παραγωγης ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από μια 15χρονη πορεία  ιδιωτικοποίησης που προωθήθηκε σταδιακά.
Το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»  ολοκληρώνει το βαρύτερο έγκλημα εθνικής εμβέλειας, τη διάλυση και το ξεπούλημα δηλαδή στους Ιδιώτες, οχι μόνο της πολύ σημαντικης μονάδας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, και της τεράστιας δημόσιας περιουσίας της, αλλά και .....2.000.000 Ελλήνων πελατών της ΔΕΗ!!!.
Από σήμερα, εξάλλου, αυξάνονται και οι τιμές στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, θα ισχύσουν αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο για κατανάλωση 0 - 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια.
Η «μικρή ΔΕΗ» θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια περίπου 2.318 MW. Στις μονάδες της θα απασχολούνται συνολικά 3.000 από τους σημερινούς υπαλλήλους της ΔΕΗ ΑΕ και θα πάρει από τη μητρική εταιρεία πελατολόγια με 2 εκατ. καταναλωτές, οικιακούς και βιομηχανικούς.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η περιουσία της νέας εταιρείας θα δημιουργηθεί από τη «ΔΕΗ ΑΕ, με εισφορά στη νέα εταιρεία ποσοστού που προσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ ΑΕ και της πελατειακής της βάσεως». Στη «μικρή ΔΕΗ» παραχωρούνται μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιγνίτη, υδροηλεκτρικές μονάδες και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής.

Με στόχο να οργανωθεί με μαζικούς όρους η αντίθεση των εργαζομένων στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και συνολικά στην πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, που προωθείται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ διοργανώνουν παρεμβάσεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε υπηρεσίες και καταστήματα της ΔΕΗ στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: