Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Επιστρατεύονται οι απεργοί της ΔΕΗ;

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο αργά χθές το βράδυ (της Παρασκευής), η απεργία των εργαζόμενων της ΔΕΗ που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία τους. Ομως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους 
 Αμέσως μετά την επίδοση της απόφασης συνεδρίασαν οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για να αποφασίσουν τη συνέχιση της απεργίας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική «νόμος και τάξη» σε βάρος των εργαζομένων. Στελέχη της κυβέρνησης με παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ συνεχίζουν να επιτίθενται στον αγώνα των απεργών, ενώ με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Παρασκευή, το Εθνικό Τυπογραφείο θα λειτουργήσει το Σαββατο και την Κυριακή «λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών» όπως αναφέρει, προφανώς για να τυπωθούν τα φύλλα επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ.   
Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μακεδονία και τη Θράκη συνέχισαν και την Παρασκευή για 2η μέρα την απεργία τους με πολύ υψηλά ποσοστά (πάνω από 90%) συμμετοχής. Σχεδόν καθολική παρέμενε και χτες η συμμετοχή των εργαζομένων στους πέντε ΑΗΣ (Πτολεμαΐδας, Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου, Μελίτης) και στα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι δυνάμεις του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας (ΣΕΕΕΝ) συνέχισαν τις μαζικές εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά χωριά, προκειμένου να ενημερώσουν το λαό για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και γενικότερα από την απελευθέρωση της Ενέργειας. Οι κάτοικοι της περιοχής, που ήδη βιώνουν τις επιπτώσεις από τη μέχρι τώρα πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και παλεύουν μαζί τους. Το βράδυ της Παρασκευής έγιναν με πρωτοβουλία του ΣΕΕΕΝ, νέες κινητοποιήσεις στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα.
Με υψηλά ποσοστά συνεχίστηκε η απεργία και στον ΑΗΣ Κομοτηνής, αλλά και στους ΥΗΣ Εδεσσαίου και Αγρα στην Πέλλα. Αντίστοιχα και στον ΥΗΣ Θησαυρού Δράμας, όπου επιπλέον οι εργαζόμενοι χτες το πρωί απέκλεισαν το δρόμο για να εμποδίσουν την πρόσβαση των εργολάβων που εμπλέκονται στη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: