Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  30 Ιουλίου 2014 ημέρα Τετάρτη  και  ώρα 13.30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομικού Προσώπου (Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού). τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας .Προ ημερήσιας διάταξης ο Χρ.Αλευράς (μέλος του ΔΣ), ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα κατα της περικοπης κατα 30 % των επιδοτούμενων θέσεων απο την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.και κατά της μείωσης του επιδοτουμενου ανά νήπιο ποσού.Το φήφισμα που καταδίκαζε την μείωση των επιδοτούμενων θέσεων, αλλα και την μειωση του ποσού που συνεισφέρει η ΕΕΤΑΑ Α.Ε., ψηφίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ απο τους όλους τους παρόντες στην συνεδρίαση.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. «Λήψη απόφασης  για έκδοση ψηφίσματος για τη μη εφαρμογή του μέτρου της συγκριτικής αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. του Ν.4250/2014».η πρόταση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ψηφίσθηκε μόνον απο τον Χρ.Αλευρά και την εκπρόσωπο των εργαζομένων,ενώ ομόφωνα ψηφίσθηκαν τα επόμενα δύο θέματα:
2. «Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας και διάθεση πίστωσης για προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου»
3. «Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας και διάθεση πίστωσης για προμήθεια παιδικών καθισμάτων(relax) και καλυμμάτων αυτών για τους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου» 

1 σχόλιο:

Xρήστος Αλευράς είπε...

Για 37.000 με 40.000 παιδιά που θα μείνουν φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Σίμος Δανιηλίδης, μέλος της ΚΕΔΕ και αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Λίγο - πολύ τα νούμερα είναι γνωστά, μόνο που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Ο παραπάνω αριθμός αφορά μόνο τις οικογένειες που θα κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δηλαδή δε θα πληρώνουν τροφεία στους ιδιωτικούς ή δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΕΕ δεν επιτρέπει στις οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων να υποβάλλουν αίτηση, ενώ φέτος το εισοδηματικό κριτήριο που μειώθηκε, απέκλεισε, πριν καν ξεκινήσουν οι αιτήσεις, χιλιάδες παιδιά.