Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Φύγε κακό απο τα μάτια μου.....

Αφού αδιαφόρησαν επί χρόνια να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές,τώρα θα βάλουν πινακίδες ότι δεν ...φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος !
ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας προσκαλεί όσους το επιθυμούν να καταθέσουν σε σφραγισμένο φάκελο οικονομική προσφορά, για την προμήθεια πινακίδων παιδικών χαρών, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 3.837,60 ευρώ με τον ΦΠΑ. Μετά την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών , θα ανατεθεί με απευθείας ανάθεση η εκτέλεση της παραπάνω προμήθειας, στον προσφέροντα την χαμηλότερη προσφορά.
Ως ημερομηνία λήξης των προσφορών ορίζεται η Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ. 
Οι προσφορές θα κατατίθενται στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών-Γραφείο Προμηθειών (Αριθμ. Γραφείου 10) Εθν. Αντίστασης 42-1ος όροφος), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλέφωνα: 2333350138, Υπεύθυνη υπάλληλος: Ε. Κυριαζοπούλου 


3 σχόλια:

Xρήστος Αλευράς είπε...

τα παιδιά σίγουρα δεν θα τους ψήφιζαν ποτέ!.
Όμως οι ...γονείς, μάλλον έχουν άλλες αξιακές βάσεις ......

Xρήστος Αλευράς είπε...

Το ζήτημα της λειτουργίας των παιδικών χαρών, αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, αναδεικνύουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στο σχετικό κείμενο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζουν: «Το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας στους χώρους παιδικών χαρών, είχε εκδώσει την με αρ. 28492/2009 (ΦΕΚ Β΄931) Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με τις με αρ. 48165/2009 και 15693/2013 Υπουργικές Αποφάσεις. Με την ανωτέρω απόφαση καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων, η διαδικασία πιστοποίησης της καταλληλότητάς τους και τα αρμόδια όργανα ελέγχου. Προβλέφθηκε επίσης μεταβατικό διάστημα προκειμένου οι πρωτοβάθμιοι οργανισμοί της χώρας, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των παιδικών χαρών, να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές της χωρικής τους αρμοδιότητας στις τιθέμενες προδιαγραφές.
Μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τον προηγούμενο Απρίλιο σε λούνα - παρκ στο Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού, υπήρξε νέα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, η με αρ. 18239/05.05.2014 (ΦΕΚ Β΄ 1289), στην οποία οριζόταν το μεταβατικό στάδιο προσαρμογής των παιδικών χαρών, και το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου 2014.
Μέχρι την ημερομηνία αυτή, οι δήμοι όφειλαν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σύστημα πιστοποίησης.
Η Περιφέρεια Αττικής είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των παιδικών χαρών στο Πεδίο του Άρεως όπου υπάρχουν δύο, και στο Αττικό Άλσος όπου υπάρχει μία παιδική χαρά. Όμως εδώ και αρκετό καιρό οι εν λόγω παιδικές χαρές, όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, παραμένουν κλειστές, δεν λειτουργούν.
Στις μέρες μας, που το λαϊκό εισόδημα έχει τσακιστεί και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει στερηθεί το στοιχειώδες δικαίωμα να κάνει έστω και για λίγες μέρες διακοπές -όπως προκύπτει και από πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, σύμφωνα με την οποία το 75% των Ελλήνων δεν θα κάνει φέτος διακοπές- η λειτουργία των παιδικών χαρών παρέχει στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας όλο το χρόνο και πολύ περισσότερο το καλοκαίρι, ίσως τη μοναδική δυνατότητα αναψυχής τους στις πόλεις, αν λάβουμε υπόψη τις ελλείψεις που υπάρχουν σε χώρους δωρεάν άθλησης και αναψυχής του λαού.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα, για ποιο λόγο δεν λειτουργούν οι εν λόγω παιδικές χαρές, αν έχει προχωρήσει η διαδικασία πιστοποίησης καταλληλότητάς τους ώστε να είναι ασφαλείς, και πότε θα επαναλειτουργήσουν».

Xρήστος Αλευράς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.