Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Με νέα εγκύκλιο παρατείνεται το μαρτύριο για την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο


Για τις 31 Οκτώβρη μετατέθηκε η καταληκτική ημερομηνία για τη σύνταξη των εκθέσεων «αξιολόγησης» των φορέων που θα σταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που δημοσιοποίησε χτες. Εκτός της ημερομηνίας που μετατέθηκε, επήλθαν αλλαγές στο αρμόδιο για τον επιμερισμό όργανο, τα μέτρα βελτίωσης του αξιολογούμενου, αλλά και την «αυτοαξιολόγηση».
  Με την ίδια εγκύκλιο, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυνδέσει προπαγανδιστικά τις απολύσεις από την «αξιολόγηση», σημειώνοντας πως «ενισχύεται και εμπεδώνεται πλέον ρητώς κατά τη γραμματική διατύπωση αυτών ότι η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσης του υπαλλήλου.   Για το λόγο αυτό προβλέπεται ρητώς ότι τα μέτρα βελτίωσης του αξιολογούμενου συνίστανται ενδεικτικά στην επιμόρφωση αυτού, στην εκούσια μετακίνηση, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ή στη βελτίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών».
  Από την εγκύκλιο δε λείπουν και οι απειλές ότι αν δεν υποβληθεί συμπληρωμένη η «αυτοαξιολόγηση» από τους υπαλλήλους, τότε αναλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες διοικητικού προσωπικού να συμπληρώσουν τα στοιχεία του αξιολογούμενου και να τα παραδώσουν στον εισηγητή. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, έως την 1η Σεπτέμβρη πρέπει να εκδοθούν οι αποφάσεις επιμερισμού ανά κλίμακα βαθμολόγησης, την 16η Σεπτέμβρη να έχουν συμπληρωθεί και να έχουν υποβληθεί οι «αυτοαξιολογήσεις» και έως 31 Οκτώβρη να έχουν συμπληρωθεί οι «αξιολογήσεις» από τους κατά το νόμο αξιολογητές
περισσότερα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: