Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στην «αξιολόγηση» και απαντώντας στην αντιδραστική δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την προηγούμενη απεργία - αποχή με το σκεπτικό ότι μια απεργία δεν μπορεί να στοχεύει στην κατάργηση νόμων.
Σε ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση», στην 24ωρη απεργία και στις συγκέντρωσεις που θα γίνουν. Επισημαίνουν ότι η δικαστική απόφαση «είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική. Την ίδια στιγμή, τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
(...) Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα».
Αναδεικνύεται καθαρά η ανάγκη κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Ειδικά για το Δημόσιο, καλούν σε οργάνωση γενικών συνελεύσεων, περιοδειών, συσκέψεων για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων ακύρωσης της «αξιολόγησης». «Επιλέγουμε - τονίζουν -εκείνες τις μορφές και τα αιτήματα πάλης που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία κι όχι αυτές που σώνει και καλά πρέπει να έχουν την έγκριση της αστικής δικαιοσύνης και της αντιλαϊκής κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: