Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τι “σόι” συνδικαλισμός, είναι τώρα ετούτος ;

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ διαβάζουμε: 

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΔΡΑ: ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 46, Τ. Κ. 59100, ΒΕΡΟΙΑ 2331350519, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Συνάδελφοι,
Σήμερα βρισκούμουν στα δικαστήρια όλη μέρα.
Επειδή όταν γύρισα στην υπηρεσία έμαθα ότι ρωτούσαν οι συνάδελφοι τι
να κάνουμε, σας ενημερώνω.
Την προηγούμενη εβδομάδα σας κοινοποιήσαμε το θέμα. Εχθές σας εστάλει ερώτημα για να πείτε την γνώμη σας. Από τα 140 μηνύματα πήραμε μόνο μια απάντηση αρνητική.
Επομένως δεν έχει νόημα να κάνουμε κατάληψη.
εκ του προεδρείου.»

Να θυμίσουμε απλά σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου η ΤΡΙΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 έχει ορισθεί ως "Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης".Στο πλαίσιο αυτό, και ως μία ακόμη απάντηση στα σχέδια της συγκυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσει στη "συγκριτική αξιολόγηση" και στον επανέλεγχο των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν κατάληψη όλων των Δημαρχιακών Μεγάρων από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.Θα κάνουν επίσης Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις και άλλες τοπικές δράσεις κατά τις οποίες θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως συνέπεια, κυρίως, της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας.»
Με βάση τα παραπάνω τι να υποθέσουμε για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζόμενων στους ΟΤΑ του νομού μας; Έτσι πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουνε τα προβλήματα τους;

πηγή: Η Άλλη Άποψη



Δεν υπάρχουν σχόλια: