Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Την ίδια ώρα, που επιβάλλονται αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών η ΔΕΗ εφαρμόζει νέες μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος των μεγάλων επιχειρήσεων!

Νέες μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για επιχειρηματικούς ομίλους και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χτες η ΔΕΗ ΑΕ, σε μια εξέλιξη που προϊδεάζει βέβαια και για νέες «ανατιμολογήσεις» και παραπέρα διόγκωση των λογαριασμών ρεύματος σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ ΑΕ, περίπου 30.000 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις (όπου «μεσαίες» με βάση την ΕΕ θεωρούνται επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 250 εργαζόμενους) με παροχές στη Χαμηλή και Μέση τάση και με κατανάλωση πάνω 1Gwh ανά έτος θα «επιβραβεύονται με κλιμακούμενο ποσοστό έκπτωσης το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης και θα κυμαίνεται μεταξύ 2,5% έως 5,5%».
Ολα αυτά την ίδια ώρα που επιβάλλονται αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών: Χαρακτηριστικά, από την 1η Ιούλη 2014 επιβλήθηκαναυξήσεις περίπου 11% περίπου στη χαμηλή κλίμακα κατανάλωσης έως 800 kWh, με τη διοίκηση της ΔΕΗ να ισχυρίζεται ότι τα νέα «φουσκωμένα» τιμολόγια αφορούν τάχα «κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες»...
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), οι μέσες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος των νοικοκυριών για το 2013 έφτασαν στο 18,3%, σε συνέχεια των ανατιμήσεων ύψους16,3% που επιβλήθηκαν το 2012. ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: