Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αύριο γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη επέτειο του “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού στον φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Π. Γκυρίνης τονίζει:
" Αύριο γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη επέτειο του “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού στον φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ήταν τότε που οι ξένοι αναγνώρισαν ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Ενωμένος σαν μια γροθιά, ο Ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη κατά του φασισμού, γράφοντας την εποποιία του '40.
Σήμερα καλούμαστε όλοι να δώσουμε άλλες μάχες, μάχες επιβίωσης, μάχες ανόρθωσης και αξιοπρέπειας. Από την Προεκλογική περίοδο είχαμε τονίσει μεταξύ άλλων, ότι εμείς ως διοικούντες είμαστε τμήμα του λαού και δε θα μας αλλάξει η οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα που θα μας έδιδε με την ψήφο του.
Αύριο στον εορτασμό της επετείου, αποφασίσαμε να μην στηθεί η λεγόμενη εξέδρα των επισήμων για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς. Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες στιγμές, δεν χρειάζονται αξιώματα και επισημότητες κι ότι επιβάλλεται μόνο τιμή και δόξα στους ήρωες της εποχής εκείνης.
Θα τιμήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, λαός και διοίκηση τους ήρωες του '40 και θα χειροκροτήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας και τους Έλληνες στρατιώτες που θα παρελάσουν.
Εύχομαι σε όλους δύναμη και ομοψυχία για να πετύχουμε τους στόχους μας
".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Πρωτοπόρος" στη "μάχη" της εξέδρας΄...υπήρξε ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο Δήμαρχος Στυλίδας το 2011,  κατά την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου είχε κατεβάσει από την εξέδρα όλους τους επισήμους  και ανέβασε εκεί τους ηλικιωμένους επιζώντες πολεμιστές του 1940 .
Χωρίς εξέδρα έγιναν απο ότι ξέρουμε και οι παρελάσεις στα Ιόνια νησιά,δίπλα μας στο Αιγίνιο,στο Κορδελιό , στον Εύοσμο,στην Λευκάδα στην Κεφαλονιά, στην Πυλαία στον Χορτιάτη και σε πολλούς άλλους δήμους