Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η κα Δούρου κσι η .....Κουμουνδούρου

«Η υποκρισία περισσεύει...», δήλωσε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την απόφαση της κ. Δούρου για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως η κ. Δούρου, αφού χρησιμοποίησε τις καθαρίστριες προεκλογικά, αμέσως μετά την εκλογή της, «έβγαλε τα επαναστατικά της γάντια και παρέδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη την καθαριότητα της Περιφέρειας σε ιδιωτικές .

Μία μικρή ανθολογία από σκληρές και αποφασιστικές δηλώσεις της περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, παραθέτουμε παρακάτω.
12 Μάη 2014 (πριν τον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών): Να αφήσουμε πίσω μας την περίοδο της πλήρους ευθυγράμμισης της περιφερειακής διοίκησης με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της μνημονιακής κυβέρνησης.
14 Μάη 2014: Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ανατροπής της σημερινής πολιτικής και το μήνυμα της ανάγκης να αποκτήσει ξανά η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ρόλο που οφείλει να παίζει, με ανεξαρτησία και πόρους. Εξ ου και το διπλό μήνυμα της Αττικής: Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, για να αρχίσει ξανά να ζει η Αττική!
23 Μάη 2014 (πριν το β' γύρο με αντίπαλο τον Γ. Σγουρό): Στην Αττική βλέπει κανείς, σαν σε μικρογραφία, την ακτινογραφία του μεταπολιτευτικού κράτους των εργολάβων που χρεοκόπησε την πατρίδα μας. Το πάρτι στις πλάτες των πολιτών της Αττικής τελείωσε.
25 Μάη 2014 (το βράδυ της νίκης): Αύριο ξεκινά ο πόλεμος με τα συμφέροντα.
27 Μάη 2014 (δύο μέρες μετά τη νίκη): Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε έναν σπουδαίο πόλεμο, κόντρα όχι μόνο στις προβλέψεις που εν πολλοίς αυτές τις πετύχαμε πια, αλλά και κόντρα στα συμφέροντα. Ετοιμάζουμε λοιπόν ομάδες ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση 1η Σεπτεμβρίου να διαχειριστούμε ειλημμένες αποφάσεις.
Αυτά πριν. Γιατί μετά, στις 23 Οκτώβρη 2014, η περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου «κατέβασε» για ψήφιση τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του προκατόχου της, Γ. Σγουρού. Και τον ψήφισαν μαζί και οι δύο...
Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που η ομοθυμία για «εθνική συνεννόηση» έδωσε ρέστα ήταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όταν ήρθε η ώρα να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, έγινε κατανοητό τι εννοούσε λίγες μέρες πριν ο Αλ. Τσίπρας ότι το «κράτος έχει συνέχεια». Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυβέρνηση» κατέθεσε έναν προϋπολογισμό ίδιο και απαράλλαχτα αντιλαϊκό με αυτόν της «μνημονιακής» (έτσι τη χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ) διοίκησης Σγουρού, περιλαμβάνοντας όλες του τις δεσμεύσεις απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι' αυτό, άλλωστε, η πρόταση προϋπολογισμού στηρίχτηκε και υποστηρίχτηκε από τον «μνημονιακό» Σγουρό, τον «δεξιό» Μαντούβαλο και τον «νεοφιλελεύθερο» Τζήμερο. Και έμεινε ο καθένας χωρίς τη μάσκα του.