Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ενστόλων ....Μισθοί !

Γράφει στο ΠΟΝΤΙΚΙ ο : 
Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
 Τελικά, για να υπερασπισθείς τον μισθό σου σε αυτήν τη χώρα, πρέπει να φοράς στολή. Είτε πρόκειται για αστυνομική ή στρατιωτική στολή είτε για δικαστική τήβεννο οι μισθοί εξασφαλίζονται.
 Πιθανότατα δικαίως. Ωστόσο, μονίμως, σε κάθε παρόμοια περίπτωση είναι αυτοί πάντα – σαν να ακολουθείται μια εθιμοτυπία – που αποκαθίστανται και φροντίζονται πρώτοι – σαν εξαίρεση. Θα θέλαμε να ξέρουμε, για παράδειγμα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που ρημάχτηκαν από την κρίση, που χτυπήθηκαν ανελέητα, που έχασαν και τα αυγά και τα πασχάλια, σε αυτήν τη χώρα λογαριάζονται σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης; Κανείς δεν νοιάζεται για αυτούς;
Γνωρίζουμε, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, ότι οι παραπάνω ένστολοι αποτελούν μια σταθερά της εκλογικής σας πελατείας. Δίνετε μισθούς, παίρνετε ψήφους, ωστόσο σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν και πολίτες δίχως στολή, δίχως διακριτικά, που δεν εξαρτώνται από τις πελατειακές σχέσεις του ακλόνητου πυλώνα του πολιτικού μας συστήματος. Αποκαταστήστε ταυτόχρονα και κανέναν άνεργο από τους ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, κανέναν απολυμένο του ιδιωτικού τομέα, κανέναν απλήρωτο υπάλληλο, και τότε, μάλιστα, ασχοληθείτε με τα φετίχ σας, με τους ένστολους, γιατί σε εμάς τους υπόλοιπους μας έχουν πάρει και τα σώβρακα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: