Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ολόκληρα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ούτε ανακοίνωση δεν είχαν βγάλει, λίγες μόλις μέρες πριν από την απεργία. Ενδεικτικό, αλλά αποκαλυπτικό είναι και το γεγονός ότι στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ συνεδριάζει μόλις αύριο η διοίκησή της, δηλαδή δύο μέρες πριν από την απεργία!
Για ποια, λοιπόν, «οργάνωση» της απεργίας από τέτοιες δυνάμεις μπορεί να μιλήσει κανείς; Δε μιλάνε καν για το γεγονός της απεργίας στους τόπους δουλειάς και όταν εμφανίζονται, είναι για να χύσουν το δηλητήριο της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης. Προβάλλουν όχι τη δύναμη του αγώνα, αλλά αποκλειστικά τις δυσκολίες, για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και την επιτυχία της.
Εξίσου επικίνδυνοι είναι και εκείνοι που ανοιχτά συμπλέουν και αναπαράγουν όλα τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας. Ετσι, προχτές η ΟΤΟΕ, αφού θυμήθηκε την απεργία, έβγαλε μια τυπική ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστό πως «είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τις δικές μας δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας...». Μαζί, λοιπόν, τραπεζοϋπάλληλοι και τραπεζίτες για την «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»! Για την «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση... με το δικό της «μείγμα». Μια τέτοια «ετοιμότητα» τη ζηλεύουν και οι τραπεζίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: