Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κανένα κράτος δεν είναι τέλειο, συμπεριλαμβανομένων και των ...ΗΠΑ !

Οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν για μια ακόμη φορά ότι «ξεπέρασαν τα όρια» στη διάρκεια «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», σε μια ακρόαση στη Γενεύη ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων.
«Οι ΗΠΑ είναι περήφανες για τον ρόλο τους υπέρ του σεβασμού, της προώθησης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους του δικαίου τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στον κόσμο», διαβεβαίωσε η προσωρινή νομική σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης Μέρι ΜακΛίον στα δέκα μέλη της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων.
«Όμως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δυστυχώς δεν τηρήσαμε πάντα τις ίδιες μας τις αξίες», πρόσθεσε.
«Ξεπεράσαμε τα όρια και αναλαμβάνουμε την ευθύνη», επεσήμανε η ΜακΛίοντ αναφερόμενη στις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα.
Τον Αύγουστο ο Ομπάμα είχε παραδεχτεί ότι οι ΗΠΑ είχαν κάνει λάθος χρησιμοποιώντας βασανιστήρια για να εκμαιεύσουν πληροφορίες από φερόμενους ως τρομοκράτες μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Η ΜακΛίοντ συμμετέχει σε μια αποστολή τριάντα υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων που έχουν μεταβεί στη Γενεύη για να απαντήσουν επί δύο ημέρες στα ερωτήματα της Επιτροπής, η οποία εξετάζει τις ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2006.
Μετά την εκλογή του Ομπάμα, οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», τον οποίο ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ουόκερ Μπους οδήγησε σε κάποιες καταχρήσεις.
«Παραδεχόμαστε ότι κανένα κράτος δεν είναι τέλειο, περιλαμβανομένου του δικού μας», είπε ο Κιθ Χάρπερ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: