Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Την πρώτη κατοικία από την 1η του Γενάρη δεν την σώζουν ούτε οι ....κομμουνιστές!


Λήγει στις 31 Δεκέμβρη η «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που προβλέπει ο νόμος 4224/2013 και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια νομοθετική παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης για παράταση του μέτρου, αφήνοντας επί της ουσίας χιλιάδες ανθρώπους στο έλεος των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι στο τέλος Δεκέμβρη 2014 λήγει η ισχύς της παρεχόμενης σήμερα «προστασίας», μια εξέλιξη που διευκολύνει τη δυνατότητα κατασχέσεων από την πλευρά των τραπεζών και εντείνει τους εκβιασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια .
  Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, παρέπεμψε την «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς των τραπεζ
ών στο λεγόμενο «Κώδικα Δεοντολογίας» των τραπεζών, που έχει καταρτίσει η Τράπεζα της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια».
Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών περιέχει γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση.
Προβλέπει, επίσης, τα βήματα, τις προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα. Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο απαιτητικές για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά και μπορεί να οδηγήσουν και σε πλειστηριασμό του σπιτιού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: