Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι η Ευρώπη. Είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι το να ψηφίζει κανείς εναντίον μιας απερχόμενης κυβέρνησης, αντί να ψηφίζει υπέρ μιας νέας, αποτελεί φτωχό πολιτικό σκεπτικό. Όμως, οι επικείμενες εκλογές δεν είναι μια τέτοια περίπτωση. Όταν μια κυβέρνηση έχει σε τέτοιο συντριπτικό βαθμό υπονομεύσει το πολίτευμα και καταρρακώσει τους πολίτες, η ψήφος για να φύγει είναι η μόνη ηθική πράξη. Κι όσοι λένε ότι η ψήφος των πολιτών πρέπει να επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να κυβερνά επειδή από αυτό εξαρτάται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας παραβλέπουν –ή σκοπίμως συσκοτίζουν– ότι το διακύβευμα των εκλογών αυτών δεν είναι η Ευρώπη. Είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη.
Η δημοκρατία την οποία ακόμη τώρα η κυβέρνηση διαστρέφει μέσω της τρομοκρατίας που εξαπολύουν τα πιστά της ΜΜΕ, με την ελπίδα ότι έστω και αν χάσει τις εκλογές, θα επιτύχει την πολυπόθητή της «αριστερή παρένθεση» – φαντασίωση ενός εξουσιομανούς αρχηγού, που δεν διστάζει μπροστά σε καμία ατιμία προκειμένου να παραμείνει κυρίαρχος πάνω στους πολίτες και υπηρέτης των αφεντικών του.
Η δικαιοσύνη που τόσον καιρό έχει σκύψει μπροστά στον αυταρχισμό αυτής της διακυβέρνησης και καταδέχτηκε να μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο μιας πολιτικής που εξέτρεψε τη χώρα από τα δημοκρατικά κεκτημένα.
Δημοκρατία και δικαιοσύνη. Δημοκρατία διότι «εξουσία υπέρ του λαού» χωρίς λαό δεν υφίσταται – όσον κι αν συμβουλεύουν εναντίον του λαού οι οπαδοί του τεχνοκρατισμού. Δικαιοσύνη διότι δημοκρατία δίχως αλήθεια δεν μπορεί να υπάρξει και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν ποιος ευθύνεται για τα δεινά τους και να τον δουν να καταβάλλει το τίμημα – όσον κι αν συμβουλεύουν εναντίον της δικαιοσύνης όσοι την βαφτίζουν «ποινικοποίηση της πολιτικής».
Δημοκρατία και δικαιοσύνη. Αυτή η υπόσχεση χρειάζεται, μόνο. Καμία άλλη.
Αναδημοσίευση από το UNFOLLOW

Δεν υπάρχουν σχόλια: