Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ας ανατρέψουμε και το σκηνικό και τους σκηνοθέτες!

Γράφει ο : Γιώργος Μαργαρίτης* 

Είναι καιρός να κάνουμε την Ιστορία ζωή. Να κάνουμε την πείρα μας εργαλείο αγώνων. Να ανατρέψουμε και το σκηνικό και τους σκηνοθέτες. Να κλείσουμε το δρόμο στην κοροϊδία, στην παραπλάνηση.
Να ανοίξουμε το δρόμο για το δικό μας κόσμο, τη δική μας Ιστορία, τη δική μας χώρα, τη δική μας ζωή.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει στέρεη βάση για την αντεπίθεση, για να γεμίσουν οι δρόμοι αγωνιστές, για να οργανωθούν με ελπίδα οι χώροι δουλειάς, για να επιστρέψει η έννοια της αριστεράς, όπως οι αγώνες οι λαϊκοί τη διατύπωσαν - με κοινωνικό, με αγωνιστικό πρόσημο και αντίκρισμα.
Το λαϊκό κίνημα δεν αναθέτει. Αλλάζει τον κόσμο με τις δικές του δυνάμεις και διεκδικεί μαζικά, μαχητικά, όλα όσα του ανήκουν.
Σε άλλες εποχές, ο καπιταλισμός ήταν μια δημιουργική δύναμη στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Σάρωσε παλαιές αντιλήψεις, μηχανισμούς, καθεστώτα, δημιούργησε νέους θεσμούς. Οργάνωσε τον κόσμο σε υλικές και πνευματικές βάσεις πιο προχωρημένες από πριν.
Πολύ γρήγορα, όμως, η δημιουργική του δυναμική λαχάνιασε και μεταβλήθηκε σε καταστροφική μανία. Οι ανταγωνισμοί του έδωσαν πολέμους σε ένταση που δεν είχε γνωρίσει ποτέ πριν η ανθρωπότητα.
Σήμερα το γερασμένο αυτό σύστημα γνωρίζει κυρίως το πώς να καταστρέφει τον κόσμο. Καταστρέφει ακόμα και τους θεσμούς που το ίδιο δημιούργησε (σχολείο, νοσοκομείο, πανεπιστήμιο) - δεν του χρειάζονται πλέον. Είναι βάρος στην ανθρωπότητα αυτό το σύστημα πλέον. Είναι ένα σύστημα που δεν αξίζει στον κόσμο μας, στον πολιτισμό μας, στους μακρόχρονους αγώνες των δημιουργών, των εργαζομένων.
Πολιτικός, ιδεολογικός φορέας μιας νέας εποχής είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο κομμουνισμός, η λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός, είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να σταματήσει την καταστροφική υστερία του κεφαλαίου.
Είναι ένας επιπλέον λόγος να στηρίξουμε το ΚΚΕ.
Ψήφο στο ΚΚΕ, λοιπόν, σαν αφετηρία νέων, αποφασιστικών αγώνων.
*Πανεπιστημιακός, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: