Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Θανάσης Παφίλης: Να ζήσουμε καλύτερα κι όχι να αποφύγουμε τα χειρότερα

Ο υποψήφιος με το ΚΚΕ στη Β Αθήνας, Θανάσης Παφίλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την εκλογική αναμέτρηση και σχολίασε την πόλωση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
"Ναι, έχουμε νεκρανάσταση του δικομματισμού και μάλιστα σε χειρότερη έκδοση. Το θέμα είναι να μην επαναληφθεί σαν τραγωδία γιατί αυτό φοβόμαστε ότι θα γίνει", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης και συνέχισε:
«Και ακριβώς επειδή αυτή η πόλωση επιδιώκει, κατά τη γνώμη μας, δύο πράγματα, πρώτον να στοιχηθεί ο κόσμος πίσω από τους δύο πόλους που συγκρούονται με σφοδρότητα, όπως και παλιότερα, αλλά πάνω στην ίδια στρατηγική και να εγκλωβιστεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από αυτά που ζούμε σήμερα, γιατί αυτό σημαίνει μονόδρομος της Ε.Ε. Και το δεύτερο και πολύ χειρότερο είναι ότι αυτή η αντιπαράθεση δίνει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να κοιτάει τα χειρότερα και όχι τα καλύτερα. Για μας αυτό είναι και το κρίσιμο».
«Η ελπίδα δηλαδή του να ζήσουμε καλύτερα κι όχι να αποφύγουμε τα χειρότερα, που έπρεπε να είναι στο κέντρο της αντιπαράθεσης, αντικαθίσταται με τον φόβο, με την τρομοκρατία με ψεύτικες ελπίδες και λίγο ως πολύ, τώρα που φτάνουμε στο τέλος, αν καθίσει κάποιος λογικά και δει τι του υπόσχονται τα δύο κόμματα θα καταλάβει ότι του λένε ένα μεγάλο ψέμα. Του λένε το μεγάλο ψέμα ότι θα καταργηθεί το μνημόνιο. Αυτό είναι μία κοροϊδία. Το μνημόνιο έχει 400 εφαρμοστικούς νόμους, κανείς από τους δύο δεν δεσμεύεται ότι θα τους καταργήσει. Επίσης, το μνημόνιο είναι η ίδια η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: