Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ου πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές απαρνήσαι με.....

Οι λεονταρισμοί των πρώτων ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περί «σημαντικής διπλωματικής επιτυχίας», που «ανέτρεψε το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία», μετατράπηκαν ταχύτατα σε φαρδιά - πλατιά υπογραφή των ίδιων κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, που υπέγραφε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση .
Στην συνέχεια ακολούθησε και κήρυγμα υπέρ του... «φιλειρηνικού» χαρακτήρα των κυρώσεων που επιβάλλονται «με τη σύμφωνη γνώμη όλων» τους!
«Στις κυρώσεις έχει κανείς δύο κατευθύνσεις» ισχυρίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, μετά τη συνάντησή του στην Ουκρανία με τον υπουργό Εξωτερικών της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου:
«Μία να τσακίσει αυτόν στον οποίο επιβάλλει τις κυρώσεις. Η δεύτερη είναι να τον υποχρεώσεις να έρθει με πραγματική θέληση στο τραπέζι της ειρήνης. Μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας προωθούμε -ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ- εκείνες τις κυρώσεις που φέρνουν την άλλη μεριά στο τραπέζι της ειρηνικής διαπραγμάτευσης»! Ως παράδειγμα «κυρώσεων που δεν είχαν τύχη», μάλιστα, ανέφερε τις κυρώσεις κατά της Κούβας και του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: