Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ....ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε.

Με τη φράση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε, έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το στίγμα της συνάντησής του με το Γιάννη Βαρουφάκη. 
Την ανάγκη της τήρησης των δεσμεύσεων και του συμφωνημένου προγράμματος για να πετύχει η Ελλάδα πρόσβαση στις αγορές, επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη μετά τη σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.
 Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι χρόνος για να διαπραγματευτεί ιδιαίτερα το ζήτημα του χρέους, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 60 - 70% του υφιστάμενου προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα που και η ίδια θέλει να εφαρμόσει. Υπογραμμίζοντας την προσήλωση της κυβέρνησης στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ο Γ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι δεν είναι το πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις που «φταίνε», αλλά ο τρόπος που υλοποιήθηκαν και αναφερόμενος συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν έχει να κάνει με το ότι το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να αποποιηθεί εντελώς. Θα έλεγα ότι το 60 - 70% των όσων βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα αφορούν μέτρα τα οποία και εμείς θέλουμε να λάβουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σε αυτό το πρόγραμμα σημαντικές μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να καταπολεμηθεί η βύθιση της οικονομίας και η διαφθορά, που είναι τα βασικά προβλήματα».
Τέλος, εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά με μία σειρά μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, ζητώντας μάλιστα την τεχνική βοήθεια της Γερμανίας σε αυτό τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: