Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ερώτηση για την στέγη που κατέρρευσε στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελίκης Ημαθίας, υπέβαλλε το ΚΚΕ

Ερώτηση σχετικά με την κατάρρευση της στέγης του Γυμνασίου - Λυκείου της Μελίκης Ημαθίας κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Κατάρρευση στέγης του Γυμνασίου - Λυκείου της Μελίκης, Δήμου Αλεξάνδρειας στην ΠΕ Ημαθίας.
Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που ακολουθείται μέχρι σήμερα, η μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση, τα ελάχιστα κονδύλια για ανέγερση σχολείων, έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων σχολείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποβάθμισης αυτής αποτελεί και το σχολικό κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου Μελίκης, Δήμου Αλεξάνδρειας, στην ΠΕ Ημαθίας. Την Κυριακή 1.2.2015 αναδείχθηκαν οι άκρως επικίνδυνες συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι μαθητές του σχολείου κάνουν μάθημα και αυλίζονται, καθώς η σκεπή περίπου 600 τετραγωνικών, φτιαγμένη από ξύλο και λαμαρίνα πριν από μια οκταετία, δεν άντεξε τις ισχυρές πιέσεις των ανέμων, διαλύθηκε και κατέρρευσε. Μάλιστα κομμάτια της εκτοξεύτηκαν και σε διπλανά κτίρια προξενώντας ζημιές.
Από τύχη και μόνο δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ακόμα και θύματα, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ημαθίας έχει ήδη εκφράσει την αγανάκτησή της και την έντονη ανησυχία της για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζουν τα σχολεία της περιοχής.
Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχει και η Τοπική Διοίκηση, που δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των σχολείων, συμβάλλοντας και αυτή στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δυσκολεύοντας τη ζωή των μαθητών.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για
Τον άμεσο και πλήρη έλεγχο στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος.
Τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις αναγκαίες επισκευές ώστε να αποδοθεί ασφαλές στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου - Λυκείου Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: