Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Δεν λέμε ότι κάνατε κωλοτούμπα, γιατί την έχετε κάνει ήδη εδώ και πολύ καιρό.

Ο Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Οι παράγοντες που οδήγησαν το λαό στην κόλαση είναι εδώ», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, επισήμανε ότι η νέα συμφωνία που συζητάει η κυβέρνηση, κινείται στον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του ευρωμονόδρομου.
Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ότι η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι το μνημόνιο θα παραμείνει κατά τα 2/3 και το 1/3 θα αντικατασταθεί από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα. «Αλήθεια, πού πήγαν οι διακηρύξεις περί κατάργησης του μνημονίου;», αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς δεν λέμε ότι κάνατε κωλοτούμπα, γιατί την έχετε κάνει ήδη εδώ και πολύ καιρό. Όμως δεν μπορείτε να λέτε στο λαό ότι το μνημόνιο διαχωρίζεται σε καλό και κακό», είπε. Στη συνέχεια εξήγησε ότι το μνημόνιο έχει «ενιαία φιλοσοφία», καθώς είναι ένα «πακέτο αντιλαϊκών, βάρβαρων μέτρων» που εφαρμόζονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και έχουν στόχο να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι η συγκυβέρνηση αθωώνει τον καπιταλισμό όταν μιλάει για παθογένειες. «Δεν μπορείς να κάνεις φιλολαϊκή πολιτική όταν την οικονομία την έχουν οι καπιταλιστές», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Εμείς λέμε στους εργαζόμενους να παλέψουν για αυτά που τους ανήκουν και πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: