Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ο ΟΟΣΑ, είναι οργανισμός «εγνωσμένου παγκόσμιου κύρους» , «διαφήμισε» ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας...

Αμέσως μετά την επίσημη επανέναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα (Brussels Group), η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμη διαφημιστική απάτη:
Υπόσχεται «φιλολαϊκές» μεταρρυθμίσεις μέσω ΟΟΣΑ, του γνωστού οικονομικού οργανισμού που μόνιμα προτείνει αντιλαϊκά μέτρα και σφαγή δικαιωμάτων για τη στήριξη του κεφαλαίου.
Και το χειρότερο απ' όλα, ζητάει και τη στήριξη του λαού σ' αυτό το δρόμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ανχέλ Γκουρία, προέδρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι ο οργανισμός εκείνος που σε συμφωνία με τη συγκυβέρνηση θα καταρτίσει μία λίστα μέτρων για την εξασφάλιση της (καπιταλιστικής) ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέτρα που θα αντικαταστήσουν το «τοξικό» μέρος του μνημονίου, το περίφημο 30%. Αλήθεια, αυτός ο οργανισμός δεν είναι που συνεργάστηκε με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας; Ο ίδιος
ο Τσίπρας, πριν από ένα χρόνο (σε εκδήλωση της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου), δε χαρακτήριζε τα μέτρα που πρότεινε ο ΟΟΣΑ «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»; Και τώρα τι λέει; Οτι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ δε θα γίνει στη βάση της συνεργασίας του οργανισμού με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά στη βάση της λαϊκής εντολής (ΖΟΝΓΚ!!!).
Δηλαδή, ο ΟΟΣΑ το 2014 ήταν «μαύρη βίβλος του νεοφιλελευθερισμού» και το 2015, επειδή έτσι τον βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι φίλος του λαού;
Ο ΟΟΣΑ, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν αλλάζει. Και δεν υπάρχει λόγος να καταθέσει κανείς τις ελπίδες του σε όσους του λένε ότι και ο ΟΟΣΑ αλλάζει. Προεκλογικά, η Ευρώπη άλλαζε επίσης, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ακόμα πιο καθαρά φαίνεται ότι η ΕΕ δεν αλλάζει. Οι ιμπεριαλιστές και οι συμμαχίες τους με καμιά φόρμουλα δεν γίνονται φίλοι του λαού. Είναι εχθροί του, όπως και όσοι τους παρουσιάζουν στο λαό σαν «αρνάκια»