Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ από ισχυρό σεισμό 7,9 Ρίχτερ

Ξεπέρασαν ήδη τους 1400 οι καταμετρημένοι νεκροί, από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου .
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σεισμό που έχει πλήξει το Νεπάλ εδώ και 80 χρόνια. Το επίκεντρό του εντοπίζεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα της χώρας Κατμαντού, και σε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων.
Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα της χώρας, Κατμαντού, το οποίο είναι γεμάτο από φτωχογειτονιές με στιβαγμένες κακοχτισμένες οικοδομές σε στενούς δρόμους. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.
Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν, περιλαμβάνονται και ιστορικά κτίσματα στην παλιά πόλη, όπως ναοί και πύργοι του 19ου αιώνα.
Σύμφωνα εξάλλου με το υπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στοΈβερεστ, εξαιτίας χιονοστιβάδας που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός, η οποία έπληξε κατασκηνώσεις ορειβατών.
Νεκροί και τραυματίες υπ'άρχουν και στις γειτονικές χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: