Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος διαδηλώνοντας, στον ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες αντιμετωπίζουμε οξυμένα τα μεγάλα προβλήματα (ζητήματα ασφάλισης, εργασίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας, καλλιτεχνικής παιδείας), που χρόνια τώρα βασανίζουν τον κλάδο μας και εμποδίζουν την καλλιτεχνική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της Ευρωενωσαϊκής πολιτικής, όλες οι κυβερνήσεις καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης. Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και που συνεχίζουν να εφαρμόζονται, πλήττουν τους καλλιτέχνες, την τέχνη καθώς και την κοινωνική της λειτουργία...
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, της αναγνώρισης του χρέους και αποπληρωμής του "στο διηνεκές", δεν μπορεί να υπάρξει λύση υπέρ του λαού. Με τη συμμετοχή μας στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμάμε τους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του 1886 στο Σικάγο, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους το Μάη του 1944 στην Καισαριανή, τα εκατομμύρια των αγωνιστών που πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους για τα δικαιώματα των εργατών σε όλο τον κόσμο, δικαιώματα για τα οποία παλεύουμε και σήμερα.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: