Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο Εμπόριο

Αίτημα αιχμής η νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής
Απεργούν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, διεκδικώντας την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση, την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο, 8ωρο - 40ωρο - 5ήμερο με μόνιμη σταθερή δουλειά.
Υπενθυμίζουμε πως η Κυριακή των Βαΐων είναι μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο νόμος διατηρείται από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ παράλληλα οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομίας προσπαθούν να θολώσουν τα νερά σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για «επαναφορά του παλιού συστήματος».
Δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες προετοιμάζουν την απεργία, έχοντας στο πλευρό τους τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς. «Η Κυριακή ανήκει σε εμάς και τις οικογένειές μας», διαμηνύουν τα σωματεία και με την απεργία ξεκαθαρίζουν πως δεν τη θυσιάζουν για την κερδοφορία των μονοπωλίων του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: