Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Καργάκος και «Ελληνότοπος»

Γράφει ο:  Νίκος Λιολιόπουλος
Έπεσε σήμερα στα χέρια μου μια αφίσα κάποιου συλλόγου με τον ευφάνταστο τίτλο «Ελληνότοπος» σχετική με μια εκδήλωση που κάνει για τον Μέγα Αλέξανδρο στην πόλη μας, με ομιλητή τον γνωστό καθηγητή Σαράντο Καργάκο.
Πριν γράψω ορισμένα πράγματα για το ποιόν του ομιλητή και αφού αντισταθώ στον πειρασμό να σχολιάσω την αισθητική της αφίσας, θα ήθελα να σταθώ στον σύλλογο την ύπαρξη του όποιου ομολογώ ότι αγνοούσα ως σήμερα.
Δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να κρίνεις ένας σύλλογο από το όνομα του, αλλά λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την γνωστή παροιμία «εξ όνυχος τον λέοντα» μάλλον έχω καταλάβει αρκετά. Σε μια περιοχή που υποφέρει χρόνια από τον συντηρητισμό και την καταπίεση κάθε διαφορετικότητας από την κυρίαρχη ιδεολογία του ψευτοπατριωτισμού , σε μια περιοχή όπου ανθούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι- εργαστήρια ανάδειξης τοπικών παραγοντίσκων, σε μια περιοχή που παλεύουμε για χρόνια με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει με τον φασισμό της μιας άποψης, την επιβολή των μετρίων σε κάθε πτυχή της, δεν χρειάζεται να εκπλήσσεται κάποιος από την δημιουργία ή έστω την επαναδραστηριοποίηση ενός ακόμη συλλόγου που αυτοαποκαλείται "Ελληνότοπος"..........

Δεν υπάρχουν σχόλια: