Ο άνθρωπος κάποτε σκοντάφτει πάνω στην αλήθεια… αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Αφήνουν «εκτός» των παιδικών σταθμών, τουλάχιστον 40.000 παιδιά

Κατά 4 εκατομμύρια μειώνει η κυβέρνηση τα φετινά κονδύλια, που προορίζονται για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να αφήνει 40.000 παιδιά «εκτός» και να θυσιάζει την ανάγκη τους για προσχολική αγωγή στο βωμό των δημοσιονομικών δεικτών που θέτει η ΕΕ για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ευθαρσώς ο υπουργός Εσωτερικών,Νίκος Βούτσης, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.
Σημείωσε επίσης ότι και αυτά τα κονδύλια που έχουν προγραμματιστεί να δοθούν, των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα καταβληθούν, αφού «γνωρίζουμε, όπως γνωρίζετε και εσείς, πόσο επισφαλής είναι η κοινοτική χρηματοδότηση».
Η απάντηση του Νίκου Βούτση ήταν ότι από τις 125 χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί θα καλυφθούν «αν δεν κάνω λάθος οι 85 χιλιάδες» και ευχήθηκε προκαλώντας ανοιχτά, «καλό θα ήταν κάποια στιγμή να φθάσουμε στις 125 χιλιάδες».Δεν υπάρχουν σχόλια: