Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η απόλυτη σχιζοφρένεια:Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μόνος του συμπολίτευση και ...αντιπολίτευση!

Διαφωνώ συμφωνώντας και το αντίστροφο!
Διευθυντή των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Βρε πού έχουμε μπλέξει με αυτούς!
Η άλλη, πρόεδρος της Βουλής, εισάγει νομοσχέδιο ισχυριζόμενη ότι δεν είναι σίγουρη πως τηρείται το σύνταγμα και ότι έχουμε να κάνουμε με εκτροπή. «Το νομοσχέδιο εισάγεται καταναγκαστικά και εξαναγκαστικά», είπε επί λέξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «όλος ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τη μεθόδευση, η οποία βάζει ταφόπλακα στη δημοκρατία».
Πριν από αυτήν ο αρμόδιος υπουργός που εισήγαγε το νομοσχέδιο, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, είχε πει: «Φέρνω έναν νόμο με τον οποίο διαφωνώ». (Εξωκοινοβουλευτικός είσαι, κύριε υπουργέ, κι όπως διαφημίζεις, δεν έχεις οργανωτική σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, αφού διαφωνείς, το καπελάκι σου και στους φοιτητές σου).
Απίστευτα πράγματα. Καταγγέλλουν πραξικόπημα, εκτροπή, παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καταπάτηση της συνείδησής τους και τελικά… πειθαρχούν και υποτάσσονται.
Όπως ακριβώς ο Λαφαζάνης και οι δικοί του είχαν δηλώσει ότι «καταψηφίζουμε τα νομοσχέδια, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση».
Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή με τον Αλέξη Τσίπρα, που απειλεί να διαγράψει εκείνους που αρνούνται να ψηφίσουν μέτρα, με τα οποία και ο ίδιος δηλώνει πως διαφωνεί, χαρακτηρίζοντάς τα προϊόν πραξικοπήματος και ακραίου εκβιασμού.
Μιλάμε για απόλυτη σχιζοφρένεια, που όμοιά της δεν θυμάμαι στις δεκαετίες που ασχολούμαι με το πολιτικό ρεπορτάζ.
Δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μόνος του συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχοντας διασπαστεί σε δύο κομμάτια, αλλά ο καθένας στο ΣΥΡΙΖΑ -από τον πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο μέλος- είναι ταυτόχρονα δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ. Στην ίδια ομιλία τους, στην ίδια ατάκα, ταυτόχρονα λένε το ένα και το άλλο.
Λοιπόν, επειδή έχει γίνει κουραστικό και επικίνδυνο, ας το πάρουν απόφαση οι «για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση»: Δεν ζήτησε κανείς και από κανέναν να ψηφίσουν πράγματα με τα οποία διαφωνούν. Από τη στιγμή που οι εναλλακτικές λύσεις που διατείνονταν ότι διέθεταν αποδείχτηκαν αστείες και καταστροφικές, ή ψηφίζουν τη μοναδική πρόταση που φέρνουν οι ίδιοι και ασχολούνται με την ομαλή υλοποίησή της ή παραιτούνται, απαλλάσσοντας τη χώρα από τις διπολικές ενέργειές τους.
Αλλά είπαμε, γλυκιά η καρέκλα και ελκυστική η εξουσία…
Δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία» της Πέμπτης 23 Ιουλίου 2015



Δεν υπάρχουν σχόλια: