Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας υλοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπενίας ή Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.
Το πρόγραμμα υλοποίησε και ο Δήμος Αλεξάνδρειας που σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, παρείχε δωρεάν εξετάσεις Οστικής Πυκνότητας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας, με υπερηχογράφημα πτέρνας σε γυναίκες του Δήμου που έχουν μπει στην εμμηνόπαυσηαπό νοσηλεύτριες του Βοήθεια στο Σπίτι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν από τεχνικό προσωπικό το ΕΔ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας το οποίο διατίθεται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο.
Το πρόγραμμα αφορούσε γυναίκες 45 – 65 ετών και ιδιαίτερα :
Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση.
Γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης.
Γυναίκες με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα και
Γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.
καθώς και ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας και εξετάσθηκαν συνολικά επτακόσιες πενήντα εννέα (759) γυναίκες.
πιό αναλυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: