Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Νέα επίθεση Σκοπιανών αστυνομικών κατά μεταναστών στην συνοριακή γραμμή

Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, πάνω από 1.500, που βρισκόταν στην ουδέτερη ζώνη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, στο ύψος Γευγελής - Ειδομένης, κινήθηκε παράπλευρα και κατόρθωσε να περάσει τη συνοριακή γραμμή, από μέρος που δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και στο οποίο δεν είχαν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα, από την μεριά της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, μόλις αντιλήφθηκαν την μαζική διέλευση προσφύγων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τους χτύπησαν με γκλομπς, προκειμένου να επιστρέψουν στο φυλαγμένο σημείο της ουδέτερης ζώνης με την Ελλάδα.
Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που ήταν στην ουδέτερη ζώνη, κατόρθωσαν και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.
Πολλοί από αυτούς, αρχικά, κρύφτηκαν σε αγρούς και λίγο αργότερα έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής. Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, χρησιμοποίησαν επίσης χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στο ίδιο σημείο, για να εμποδίσουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τη συνοριακή γραμμή. Από τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας τραυματίστηκαν ορισμένοι πρόσφυγες και τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία του Κιλκίς και τηςΓουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: