Ο άνθρωπος κάποτε σκοντάφτει πάνω στην αλήθεια… αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Ο φετεινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που καταγράφηκε ποτέ παγκόσμια!

Ο φετεινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που καταγράφηκε ποτέ παγκόσμια ενώ το 2015 μέχρι τώρα είναι η θερμότερη χρονιά, δήλωσε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία για τους Ωκεανούς και την Ατµόσφαιρα περίπου τρεις μήνες προτού οι ηγέτες χωρών του κόσμου συναντηθούν στο Παρίσι   για να προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία για το κλίμα.
Στην μηνιαία έκθεση της για το κλίμα παγκόσμια, που δόθηκε στη δημοσιότητα , η Υπηρεσία είπε ότι αυτός ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τις πιο ψηλές θερμοκρασίες από το 1880, που ξεκινούν οι καταγραφές και οι πρώτοι επτά μήνες του χρόνου αποτέλεσαν την πιο θερμή περίοδο που έχει καταγραφεί παγκόσμια, με 0,85 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα.
Ένας από τους στόχους των συνομιλιών για το κλίμα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι να σταματήσει η παγκόσμια θερμοκρασία να ανεβαίνει περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τα οποία λένε οι επιστήμονες ότι είναι το φράγμα πάνω από το οποίο ο κόσμος θα υποφέρει από συνεχώς αυξανόμενες πλημμύρες, ξηρασίες, καταιγίδες και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
Σύμφωνα με την ΝΟΑΑ, η αλματώδης αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να αποδοθεί κυρίως στη καύση ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους.
Πηγή:ενικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: