Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για εκατομμύρια πρόωρους θανάτους.

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΕΕΛΠΝΟ)

Η ατμοσφαιρική ρύπανση (αιωρούμενα σωματίδια διαμέτρου μικρότερης από 2.5 μικρά-ΡΜ2.5) ευθύνεται για επιπλέον 3.3 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους λόγω κυρίως καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων, σύμφωνα με άρθρο των καθηγητών Jos Lelieveld και John Evans στο παγκοσμίου φήμης περιοδικό NATURE.
Επίσης, παρουσίασαν δεδομένα που αναδεικνύουν τη σημαντική συνεισφορά των καταιγίδων φυσικής σκόνης σε αυξημένα επίπεδα πρόωρης θνησιμότητας σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και Βόρειας Αφρικής, όπως η Αίγυπτος.
Τα ευρήματα του συγκεκριμένου άρθρου ήδη δημοσιεύονται σε παγκόσμια ειδησεογραφικά μέσα όπως το Associated Press.
ΥΓ της Αλήθειας: Φυσικά το άρθρο δεν αναφέρεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις χωρών όπως η Ελλάδα όπου με τη εγκληματική υπερφορολόγηση που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι κάτοικοι οδηγήθηκαν εξ ανάγκης στην έντονη χρήση καυσόξυλων για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, εξακοντίζοντας την ρύπανση σε εξωφρενικά ύψη.
 Διαχρονικά το κύριο μέλημα των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν και είναι η φορολογική αφαίμαξη των πολιτών και η πραγματοποίηση “ματωμένων” εσόδων , τους νεκρούς και το κόστος περίθαλψης των ασθενών δεν ήταν ποτέ σε θέση να το εκτιμήσουν .....

Επιπλέον πληροφορίες για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγείαδείτε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: